Pukul 10 malam baru siap BCT aku nih...mata dah ngantuk sebenarnya..apa-apa pun lets check the recipe..nanti u all cuba tau..tapi aku buat tak cantik la rupa blueberry filling tu sebab aku tak deco pun...aku senduk pakai sudu je..tak per la sebab nak masuk mulut sendiri kakakak (what an excuse!)..kalau nak berniaga kena la deco cantik-cantik nanti tak laku lak! Ini BCT versi aku..rupa tak lawo but the taste never fails! heheh (kes puji masakan sendiri nih!)
BCT tige sederet


BLUEBERRY CHEESE TART
Bahan-bahan:
Tart shell secukupnya
Blueberry filling - aku beli kat kedai bakeri Ting Hoa depan Agro Bank Tg Malim tu
250 gm cream cheese
1 biji telur
50 gm gula icing
Cara-caranya:
1. Satukan cream cheese, telur dan gula icing ke dalam mangkuk dan dipukul hingga halus dan rata.
2. Ambil tart shell. Sendukkan cheese filling ke dalam piping bag dan pipe kan ke dalam shell 3/4 penuh.
3. Sendukkan blueberry filling dengan menggunakan sudu teh ke tengah-tengah filling cheese. Tekan-tekan supaya blueberry masuk ke dalam cheese.
4. Decokan mengikut kreaviti masing-masing. Aku tak deco pun. Malassss hahahaa
5. Susun tart atas dulang pembakar dan bakar dalam oven pada 160'C selama 5 -8 minit atau hingga cheese agak keras. Bila sentuh cheese dan cheese tak melekat pada jari maksudnya tart dah siap.
6. Keluarkan dari oven dan sejukkan.
HMMMMM YUMMMY!
No comments:
Post a Comment