Apam pisang coklat ku yang cantik merekah...


Dah keluar dari acuan..

Ambik gambar sebelum buka baju..ahakksss censored gitu...

Ready to go into my mouth!

APAM PISANG COKLAT
Resepi: Chef Hanieliza
Source: izzahdaut
Bahan A
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar serbuk koko
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1/2 sudu kecil baking powder
sedikit garam
***semua bahan A diayak dan digaul sebati
Bahan B
1 cawan pisang emas/berangan yang dilecek
1/2 cawan minyak
3/4 cawan gula perang
1 biji telur pukul sikit dengan garfu
1 camt vanilla
***Semua bahan B dicampurkan dan digaul rata.
Cara-caranya :
1. Ayak bahan A ke dalam mangkuk.
2. Masukkan bahan B ke dalam bahan A. Gaul rata dan jangan menggaulnya terlalu lama cukup sekadar sebati.
3. Letakkan paper cup ke dalam acuan pengukus atau gunakan loyang kecil atau besar. Jika cup muffin kukus selama 15 minit. Loyang yang agak besar kukus selama 30 minit.
No comments:
Post a Comment